Överläkare och docent Peter Leander är röntgenansvarig på Perituskliniken och har tidigare varit regionansvarig radiolog i Region Skåne. Här berättar Peter om hur de avancerade diagnostikmöjligheterna som erbjuds på sjukhuset kan korta tiden till diagnos. ”En fördel på Perituskliniken är att vi har allting så nära och därmed på kort tid både kan utreda och genomföra behandling.. Vi kan genomföra en komplett utredning på mindre än två veckor, och hela utredningen och efterföljande behandling kan fås på cirka en månad. Det är mycket snabbt ur ett internationellt perspektiv.