Patientinformation

Nedan finner du svar på några vanliga frågor om Perituskliniken och vårt erbjudande.

Hur blir du patient hos oss?

Du kan beställa tid enligt bokningsformuläret här på hemsidan, med eller utan remiss. Bokningsformuläret hittar du här.

Vad kostar det?

Vi har ännu inte några färdiga avtal med någon region. Det gör att du måste ha en betalningsförbindelse klar från en offentlig vårdgivare för att få vård till samma avgift som i hemregionen. Detta gäller för närvarande även när väntetiden för vårdgarantin uppnåtts.

Har du en sjukvårdsförsäkring erbjuder dom utredning och behandling enligt de villkor som du har i ditt avtal.

Du kan också välja att betala själv och kan få ett kostnadsförslag i förväg.

Vad behöver jag göra inför besöket?

Vi är en modern klinik och använder oss av digital kommunikation. Det innebär att du inför ditt besök kommer att få utskickat kallelser, frågeformulär kring din hälsa och dina besvär via e-post. Du kommer då att legitimera dig via mobilt BankID. Vi kan också hjälpa dig med frågeformuläret på plats hos oss.

Påminnelser inför ditt besök skickas via sms till din mobiltelefon.

Vad gör jag om jag inte blir nöjd?

På Perituskliniken gör vi det yttersta för att hålla högsta kvalitet och kunskap i alla utredningar och behandlingar.

Skulle du som patient inte vara nöjd eller är frågande till något så hoppas vi att du hör av dig till vår reception. I receptionen kopplas du sedan till den läkare eller sjuksköterska som har haft hand om dig.

Många gånger kan ett samtal med förklaringar hjälpa då man känner att allt inte har blivit helt som man tänkt sig. Att du hör av dig till oss hjälper också oss i vårt kontinuerliga förbättringsarbete som är en föreskriven del då sjukvård bedrivs.

Om en skada skulle ha uppstått i samband med din behandling så är du som patient försäkrad hos FOLKSAM på samma sätt som det finns försäkring för den offentliga vården i Sverige. Vi på Perituskliniken hoppas då få hjälpa dig på alla sätt med anmälan om detta olyckligtvis har skett.

Kan jag få en second opinion?

Du kan också ha en önskan om att din sjukdom eller tillstånd blir bedömd av någon annan sjukvårdsinrättning, det som kallas ”second opinion”. Den läkare som har haft hand om dig kommer då att erbjuda sig att skriva en remiss för sådan annan granskning. Om du själv önskar ta sådan annan sjukvårdskontakt kommer vi att ge dig kopior på din journal. Det är värt att påpeka att röntgenbilder också räknas som journalhandling som du får ut av oss.